top of page

ВСИЧКО ОКОЛО СУХИЯ ЗИД

Оградата от камъни сближава душата на градината с човека. Когато такава е направена с любов и вкус, тя определя и качеството и дълголетието. Ако и вие търсите автентични или модерни решения за вашия двор, градина, парк, то почерпете малко информация. Вижте още за: къртене замазка.

Зидовете от естествени камъни, без хоросан, умело съединени и наредени в хармоничен ред един до друг, създават картина на селски изглед. Такъв зид може да е по-малък за разкоша на вашата градина.

Какво представлява сухия зид – камъните се свързват в зидарията с хоросан и се редят един до друг. Един сух зид направен изцяло от класически и декоративни елементи предлага защита срещу студен вятър и служи като обикновен елемент, умело съчетан в съвременния екстериор а градини, дворове и паркове.

Планиране и принцип на изграждане – за строежа на сухия зид са необходими пет естествени камъни – фундамент; средно големи; долнокачествени; малки камъни и завършващи. Всички те трябва да изграждат стабилност, устойчивост, дебелина на основа и здравина. При избора на камъни се внимава и за хармоничното изграждане на пейзажа.

Материали – тук се отнасят всички неодялани камъни, дървени летви, дялани камъни, тухла, мозайка и бетон, останали от къртенето в дома.

Инструменти – зидарски чук, млат, чук за моделиране, винкел, лопата за копаене, права лопата, шнур, нивелир, колчета, количка за превозване на товар и каменарски чук.

Снабдяване с камъни – този, който разполага с материал, не е необходимо да набавя камъни за конструкцията. Такива може да набавите от полето и в купчини камъни, от строителни материали за изхвърляне, останали от последния ремонт на дома.

Единственото, което трябва да направите е да ги сортирате. А ориентир може да ползвате правилото в строителството, а именно един тон камъни са достатъчни, за да покрият зид с височина 1,30 м. и 4 м. дължина.

Често в строителството се използва именно сухия зид. Той служи за построяване на стабилни конструкции. Такъв е устойчив като дебелина на зида в основата и съответства на височината си. Изборът на камъни за зида, трябва да е част от цялата пейзажна картина над вашата градина.

Проверете за извозване на строителни отпадъци софия.


bottom of page